24. okt, 2015

Freia skal parres med Eidemlias Kein

Etter å ha konferert med både avlsrådet og erfarne hundefolk har vi inngått avtale om å parre Orremåsans Freia med Eidemlias Kein til Finn Olav Larsen. Kein ligger an til å bli Årets ungpointer med solid margin etter sine flotte prestasjoner dette året. Han har bl.a. flere 1. UK og overbeviste stort i Derbyhelgen på Kongsvold med 1. pr. i kvalifiseringen og en meget sterk 2. plass i finalen. Kein har en meget solid stamtavle med en rekke sterke hunder bak seg på begge sider. Fra stamtavla kan vi nevne Eidemlias Dano, Eidemlias Pricka, Eidemlias Raya (kullsøster til norgesmester Dallas), Jimsrypas Jeger og Lytingfjellets D-Lille My på begge sider samt Black Luckys Rapp. Rapp ligger bak Freia også, og noe av tanken er å linjeavle på han som har vist seg som en god nedarver.

Vi håper dette vil være en interessant kombinasjon med sterke viltfinnere på begge sider og har tro på at det vil gi solide jakthunder med prima viltfinnerevne, nerver og gemytt.

Både Freia og Kein er pointere i god størrelse med solid beinstamme og eksteriør, topp viltfinnerevne, og begge har vært lette å dressere.

Forventet løpetid er desember. Går alt som det skal blir det leveringsklare valper utpå vårparten.