Foxy er etter Westpoints Emil og Afferns Wilma, en kombinasjon vi hadde stor tro på. Far NJCH Emil er, for de som ikke kjenner han, en av de aller beste pointerne i Norge de siste 10-20 årene. På morssiden finner vi mange sterke hunder. Vi nevner meget solide viltfinnere og fuglebehandlere som Afferns Wilma, Afferns Gunda, Embercombe Kittiwake og Afferns Marthe. 

Da Foxy kom hjem til oss som 7-8 uker gammel valp, ble hun snart hele familiens ”teddybjørn”, hertafarget og vakker som hun var. Hun var skikkelig kosete, rolig i bur og bil, men også en skikkelig ertekråke i forhold til de andre hundene i familien.

Jaktmessig var hun tidlig ute. Første høsten, da hun var 6 måneder, var hun med på jakt. Det var også Markus på 14 år med nylig avlagt jegerprøve. På påvist rypekull festet hun stand, line ble påkoblet og Markus felte sin første rype. Det var en morsom situasjon for alle! Etter dette gikk hun nesten som en VK-hund – de små slippene hun hadde den jakten.

Høsten etter var det klart for UK - debut, og første prøvehelgen fikk hun 2.UK på Kiær. Neste helg sto Bygdin-prøven for tur, hun trøkka skikkelig til med 1.UK! Da var vi i gang. Derbyen hadde vi ikke meldt på, men hun stilte på Unghund Grand Prix og kom til finalen. Senere den høsten ble det også 2.UK lavland og hun ble Årets ungpointer i Oslo/Akershus.

Neste høst var det AK. Det ble 3.AK høyfjell i Sjodalen før jakta. På jakta var hun knallgod! Hun gikk stort og intenst på fjellet med flotte fuglearbeider. På ettermiddagen tok vi ofte en tur på skauen der hun justerte søket inn med en gang og hadde mange kjempefine situasjoner på både skogsfuglkull og løpende tiurer. 

Etter jakta var det lavlandsprøve som sto for tur, og første AK-starten på lavland ble det 1.AK i Vestfold. Foxy ble dermed Elitehund i NPK.  Noen uker seinere tok hun en enda mer overbevisende 1.AK på Trøgstadprøven med glimrende søk og to kjempeflotte fuglearbeider.

I VK vinteren 2011 oppnådde Foxy 3.VK på RFKs Femund-prøve. Hun gikk også videre til semifinale på RS-prøven uten premiering.

Høsten 2011 var det skogsfuglprøve som var hovedfokus, og første starten ble det 1.AK skog på Østmarkaprøven! 

Vi har stilt Foxy tre ganger på utstilling og har fått 1.BK 3.BKK, to ganger Excellent hvorav en med CK og RES. CERT.

Foxy er en sterk og utholdende hund med gode poter, prima pelskvalitet og med den utmerkede egenskap å gå stort på fjellet, for så å ta seg inn på skogen og holde god kontakt. Hun er en kjempegod viltfinner, og har vært enkel å dressere i fugl. Fuglebehandlingen er kjempefin, presise stander med skikkelig frisk reis. Foxy er utvilsomt den beste fuglehunden vi har hatt, og vi ønsker å avle på henne. 

(November 2011)

Nyeste kommentarer

25.07 | 07:11

Ring meg gjerne på tlf 99156760 meget interessert i en samtale med dere abg planlagt paring 😊😊

25.07 | 07:08

Hei ser at dere planlegger parring våren 2021 Er vanvittig interisert I å kunne få stå på lista for tispe valp. Da jeg ser etter en tispe med flerbrukskvalitet, har fra før east

25.07 | 05:31

Hei ser at dere planlegger parring våren 2021 Er vanvittig interisert I å kunne få stå på lista for tispe valp. Da jeg ser etter en tispe med flerbrukskvalitet, har east medows Zoda tlf 99156760 ring

24.11 | 20:16

Hei, til info så er har vi ikke planlagt valper til våren. Følg med på valpelista på www.pointer.no.

Del denne siden

unsplash