Vi har drevet aktivt med fuglehund siden 1987, Ann-Karin har for så vidt hatt fuglehund enda lenger da hun arvet en voksen engelsk setter fra bror Knut da hun var i tenåra. Det var imidlertid først på slutten av 80-tallet det ble ordentlig jakthundtrening og  jakt med to egne nye hunder.  Det var to engelsksettere som etter hvert ble gode jakthunder. Det var imidlertid bare den ene som fungerte på skogsfugljakt – den andre kunne bli borte i timesvis på skauen.  Unge jakthunder kombinert med tre småbarn gjorde at engelsksetterne ikke ble stilt på prøve – det ble med jakting og noe trekkhundkjøring i trekkhundgruppa i Follo brukshundklubb.

Da vi på midten av 90-tallet begynte å se oss om etter ny hund, var det pointer vi så etter. Interesse for skogsfugljakt i tillegg til rypejakt og hundekjøring var en viktig grunn. Vi kan heller ikke stikke under en stol at vi ønsket hund som var mer presis på fugl og djervere til å følge på løpende skogsfugl. Vi har siden 1996 hatt flere pointere, stort sett to av gangen. Vi kom tidlig i kontakt med pointerklubben i Oslo/Akershus, var med på flere kurs og samlinger  og ble fort trukket inn i styre og stell. Gjermund har bl.a. sittet flere år som distriktsrepresentant for Oslo/Akershus og vært med i hovedstyret i to perioder. Han ble tildelt Gullmerket i Norsk Pointerklub i mai 2023. Ann-Karin har vært aktiv ”i kulissene” i forhold til ulike arrangementer, og har vært sekretær i NPK i en fireårsperiode.

Gjermund er også aktiv i Ski jeger og fiskerforening som leder i jakthundutvalget og som instruktør både innen aversjon (hund-sau) og dressur.

Vi har for tiden fem pointere, Orremåsans Junior født 2012, Orremåsans Myrica født 2014, N UCH Orremåsans Ronja født 2017, Orremåsans Saga født 2019 og Orremåsans Peik født 2021. Alle fra eget oppdrett.

Nyeste kommentarer

25.07 | 07:11

Ring meg gjerne på tlf 99156760 meget interessert i en samtale med dere abg planlagt paring 😊😊

25.07 | 07:08

Hei ser at dere planlegger parring våren 2021 Er vanvittig interisert I å kunne få stå på lista for tispe valp. Da jeg ser etter en tispe med flerbrukskvalitet, har fra før east

25.07 | 05:31

Hei ser at dere planlegger parring våren 2021 Er vanvittig interisert I å kunne få stå på lista for tispe valp. Da jeg ser etter en tispe med flerbrukskvalitet, har east medows Zoda tlf 99156760 ring

24.11 | 20:16

Hei, til info så er har vi ikke planlagt valper til våren. Følg med på valpelista på www.pointer.no.

Del denne siden

unsplash