Hvorfor Freia og Prick?

Tanken på å avle på Freia kom da vi så hun tegnet meget bra jaktmessig da hun nærmet seg to år. Hun var en hund som jaktet i fint revieringssøk, var svært flink til å finne fugl, var lettdressert og holdt god kontakt på skogen. Etter 3 X 2. UK stilte vi henne først på skog i AK. I AK-debyen på Kongsvinger Grand Prix fikk hun 2. AK begge dager og ble med det prøvens beste hund. Så gikk det slag i slag på de få skogsfuglprøvene hun stilte på. Hun tok premie hver gang. Østmarka 1. AK og prøvens beste igjen, Nordmarka 2. AK og så Holleia 1. AK. Fem starter på skog den høsten og fem premier! Hun blei Årets skogfuglhund i pointerklubben det året. Siden har hun tatt 3. VK på lavland og 2. VK på høyfjell høst og hatt litt stang ut og en liten skade i beinet som har gjort at hun ikke har vært helt på topp på alle prøvestarter. Freia er en utmerket jeger å ha med seg, anvendelig på skogen med forutsigbar reviering og kontakt, samt prima fuglebehandling. Avstandsreis på flere av skogsfuglprøvene har gitt førstepremie flere ganger. VK-premier på både lavland og høyfjell viser at hun har det som skal til der også selv om hun nok er litt i tyngste laget til å hevde seg i toppen i VK.  Ellers er hun en rolig og avbalansert hund, fin i bil og rolig i hus. Sterk og solid trekkhund i god størrelse.

Prick la vi tidlig merke til p.g.a. flotte UK-resultater. Han fikk 1. UK raskt og kom til finalen både i Derby og Forus Open. I Forus Open-finalen ble det 4. plass i finalen med flere fine fuglearbeider. I tillegg til kjempefine resultater, var stamtavla interessant. Han var etter Makker og Fn Isa. Norgesmester Isa har vi sett flere ganger på prøve, en flott jeger og viltfinner som tar vare på sjansene sine. Bak der igjen ligger den sterke nedarver Black Luckys Rapp som også ligger to ledd bak Freia. Tanken på å moderat linjeavl blei drøfta med avlsrådet og da Prick gjorde det sterkt i AK med en gang med 1. AK allerede helga etter han fylte to år, var det nærliggende å velge han eller en annen fra det sterke kullet han kom fra. Etter å ha snakket med oppdretter av Prick, sett to kullbrødre og Prick samt snakka med eier, var valget tatt. Det ble Prick, en flott kjempeblid og grei hanhund med topp jaktlyst, viltfinnerindeks og HD-indeks. Dette tror vi blir bra. Freia parra villig med en gang. De parra tre ganger, og det så bra ut ganske fort etter parring. På røntgen blei det konstatert hele 12 valper, og få dager seinere det kom det 12 flotte og jevne valper. 

Veldig artig å se nå etter at valpene er født at Prick er en av de to unge hanhundene avlsrådet går ut og anbefaler på sin side med følgende kommentar:

"Prick har bemerket seg positivt på jaktprøver. Han er stilt 25 ganger og har viltfinnerevne på 117,25 , viltfinnerindeks på 111 og tomstand% på 17." 

Nyeste kommentarer

25.07 | 07:11

Ring meg gjerne på tlf 99156760 meget interessert i en samtale med dere abg planlagt paring 😊😊

25.07 | 07:08

Hei ser at dere planlegger parring våren 2021 Er vanvittig interisert I å kunne få stå på lista for tispe valp. Da jeg ser etter en tispe med flerbrukskvalitet, har fra før east

25.07 | 05:31

Hei ser at dere planlegger parring våren 2021 Er vanvittig interisert I å kunne få stå på lista for tispe valp. Da jeg ser etter en tispe med flerbrukskvalitet, har east medows Zoda tlf 99156760 ring

24.11 | 20:16

Hei, til info så er har vi ikke planlagt valper til våren. Følg med på valpelista på www.pointer.no.

Del denne siden

unsplash