Freia og Junior hadde mange flotte situasjoner på jakta, spesielt var Freia god som tok vare på sjansene sine gang etter gang.

Freia og Junior hadde mange flotte situasjoner på jakta, spesielt var Freia god som tok vare på sjansene sine gang etter gang.

Freia og valper i leik

Freia og valper i leik

Orremåsans Freia er etter vår egen Tiurskogens Foxy Lady og Black Luckys Ingo. Hun er lettført, lettdressert og helt rå på å finne fugl. Går flott på skogen med god kontakt og flott fuglebehandling. Ble stilt litt i UK og oppnådde tre 2.UK, to på lavland og en på høyfjell vinter. 


I AK debuterte hun med 2 X 2.AK skog og ble prøvens beste hund på Lauvhaugen, Finnskogen. Noen dager seinere stilte hun på Østmarkaprøven. Det ble 1.AK skog og prøvens beste hund der. Uka etter ble det 2. AK skog på Nordmarkaprøven. I november stilte hun en dag på Holleia, og det ble nok en fin dag med to fuglearbeider og 1. AK. Det ble fem starter på skog og fem premier første sesongen i AK! Med det ble hun vinner i skogsfuglcupen, noe vi er stolte av. Bra for en toåring!

Høsten 2015 har hun stilt noen ganger på skog. Hun gjorde det igjen sterkt på Østmarka, fikk 1. AK etter to fuglearbeider og ble igjen prøvens beste hund der. På NM skog gikk hun videre til semifinale på søk, men kom ikke til finalen. 

Ellers oppnådde Freia 3.VK på Østfold II 2015. Det var hennes første VK-premie. Moro på en dag hun egentlig ikke var helt i slag. Hun hadde haltet noen dager i forveien, trøkka ikke skikkelig til søksmessig, men det holdt heldigvis i mer enn tre runder.

Høsten 2016 trøkka Freia til på første prøvestart på høyfjell og fikk 2.VK på Bygdinprøven i tungt terreng med mye vier. Vi fant henne omsider i stand i vieren, Gjermund og dommer klarte å støkke kull mens de lette, men hun fikk heldigvis reist en gjenligger og apporterte korrekt. Gøy å bli nummer to når det er full premiering i VK! Ellers opplevde vi litt stang ut på NM skog. 

Jakta 2016 gikk veldig bra. Freia overbeviste båe på fjell og på skog. Skjøt både ryper, en svær tiur og ei flott røy for henne etter en rekke fine situasjoner.


Freia fikk i 2017 sitt første kull med valper. Far var Prick. Det ble 12 flotte valper 7 tisper og 5 hanner.

Samme høst fik hun 2 VK i Østfold på lavland.


Freia var en flink mor til sine søte 12, og vi valgte å parre henne på nytt høsten 2018. Far Østagløttens Mattis. Denne gangen fikk hun 10 valper, men to var dessverre døde da det oppstod komplikasjoner under fødsel. 4 hanner og 4 tisper.


Vi beholdt en valp fra begge kullene: Orremåsans Ronja fra første kull og Orremåsans Saga fra siste kull.


Etter siste kull har Freia blitt kun jaktet med og hun har vært en super viltfinner. Hun fikk etter hvert store forkalkninger etter et hardt liv som prøve- og jakthund og hun dro inn i de evige jaktmarker påsken 2023.

Flink jeger i Lierne
Flink jeger i Lierne
Freia i stand på rapphøne
Fart, kraft og stil!
Fart, kraft og stil!
Nok en flott orrhane for Freia
Nok en flott orrhane for Freia
Glad i vann!
Glad i vann!
Stand på rapphøne

Stand på rapphøne

På lavlandstrening i Sverige. Stand på fasan i kanten

På lavlandstrening i Sverige. Stand på fasan i kanten

Kommentarer

Halvard Toften

07.07.2016 09:50

Hei! Det er lenge siden vi hadde kontakt - da vi jobbet med NPKs 100-års jubileumsbok. Jeg er imponert over de resultater dere har oppnådd ! Flott at dere prioriterer samarbeid og kontakt i skogen.

Nyeste kommentarer

25.07 | 07:11

Ring meg gjerne på tlf 99156760 meget interessert i en samtale med dere abg planlagt paring 😊😊

25.07 | 07:08

Hei ser at dere planlegger parring våren 2021 Er vanvittig interisert I å kunne få stå på lista for tispe valp. Da jeg ser etter en tispe med flerbrukskvalitet, har fra før east

25.07 | 05:31

Hei ser at dere planlegger parring våren 2021 Er vanvittig interisert I å kunne få stå på lista for tispe valp. Da jeg ser etter en tispe med flerbrukskvalitet, har east medows Zoda tlf 99156760 ring

24.11 | 20:16

Hei, til info så er har vi ikke planlagt valper til våren. Følg med på valpelista på www.pointer.no.

Del denne siden

unsplash